Monday, July 30, 2012

SAHUR 10 RAMADAN 1433H





menu sahur tadi...

ayam black paper + bayam goreng + sambal sardin (lupa nak snap)

meh I share sikit resepi ayam black paper ni..simple je..

Bahan-bahan :

Ayam
Bawang putih& merah - diblender
halia - ditumbuk lumat
lada hitam - ditumbuk juga
garam
gula

bersihkan ayam...semua bahan di campurkan...
marinate seketika

panaskan minyak..lepas tu leburkan semua..
tambahkan sedikit air...biarkan ayam itu masak....
lastly....taburkan kicap & hirisan bawang

nak letak cili api pun boleh..bagi pedas sikit... (^_^)

balik-balikkan....siap..!!

sebelum tidur...I dah siapkan ayam ni....so time nak masak..lebur kan je...lagi lama kita marinate.. lagi sedap rasa ayam tu... (^_^)

pada yang takde idea nak masak apa tuk berbuka atau pun sahur..boleh try ayam black paper ni..

Selamat Menjalani Ibadah Puasa kawan-kawan......


p/s: masih lagi berdepan dengan masalah di tempat cari makan ni..haih.... pening kepala..moga Allah permudahkan segala urusan kita pada hari ini dan pada hari-hari yang mendatang...Amin.

8 comments:

  1. salam nabilah,

    rajin masak berat time sahur ye
    nampak meranik dan pasti sedap!

    ReplyDelete
  2. rajinnya nabilah masak..
    thanx kongsi resepi..
    boleh cuba nanti.. :)

    ReplyDelete
  3. rajin benau cik nabilah masak. heheeh. smoga sahur jd lebih berkat dgn air tgn anak dara. heehehehe.

    ReplyDelete
  4. Nampak gaya ramadhan ini berganda-ganda pahala sebab sentiasa jadi tukang masak kat rumah kan:)

    Tahniah dari kakak. Menggoda ayam tu:)

    ReplyDelete
  5. rajin masak lauk masa sahur..akak sahur makan simple je sbb buka dah memacam makan..dietla konon hehe

    ReplyDelete
  6. nampak sedap...rajin yer masak sahur2...bagus2...:)

    ReplyDelete
  7. ujian bulan ramadan tu..

    isteri sy kurang sikit makan black pepper ni..so kalo nak buat masak camni boleh sebulan sekali je..

    ReplyDelete

APA KATA HATI MU...????