Thursday, December 14, 2017

HAPPY 9TH ANNIVERSARY APA KATA HATI

Assalammualaikum... (^_^)

Happy 9th Anniversary Apa Kata Hati..6/11/17 yang lepas...hehe..(^_^)"
Untuk tahun ke 9 ni, I tukar dari guna domain sendiri ke blogspot.com semula..



Ye la..kalau aktif macam dulu..pendapatan blog boleh a buat bayar domain tiap tahun..
Tapi sekarang ni makin suram..sebab tu I tukar ke blogspot.com

Apa pun untuk janji akan aktif semula tu, tidak lah..
Tengok lah macam mana nanti ye..

Thank you for your time..
Love you..!!

Wednesday, March 29, 2017

UMRAH JOURNEY - PART 4


Assalammualaikum... (^_^)

Bila belek-belek I punya google drive, keluar balik gambar masa pergi Umrah tahun lepas.

Tahun lepas? bunyi macam lama, tapi I rasa..eh sekejapnya dah setahun...pantas betul waktu berlalu..

Cerita Umrah hari tu tak habis lagi kan? meh I sambung lagi yupp..

Post yang lepas masih di Mekah, kali ni dah sampai Madinah..

Kebiasaannya jemaah umrah akan turun Madinah dulu baru Mekah betul tak? 
I punya group sebaliknya pula...

Subahanallah.... bila berdiri di hadapan Masjid Nabawi yang tersergam indah...orang sentiasa ramai tapi hati tu rasa damai...tenang je..



Ketika ini bumbung terbuka....time ni baru lepas Dhuha di Masjid Nabawi
Gambar ini ada I share di Instagram.. 


Share sikit gambar tuan punya blog...hehehe...

Dah masuk masjid Nabawi..tujuaan utama tak lain tak bukan mestilah nak masuk Raudah...Makam Rasulullah...

Maka bermula lah misi kita....orang perempuan tak boleh sesuka hati masuk Raudah...ada waktu-waktunya..tidak seperti lelaki yang boleh masuk pada bila-bila masa sahaja.


Tunggu turn...tempat ini sentiasa sesak....berasak-asak...ada yang dah masuk tak nak keluar...



Entrance nak masuk Raudah... 


Alhamdulillah...... (^_^)
muka kelegaan bila dapat melepasi lautan manusia yang sangat ramai kat dalam tu..sampaikan 'Mak Guard' ikat tali di tiang dan berpaut pada tali itu untuk mengawal keadaan..
Susah nak gambarkan dengan kata-kata betapa padatnya manusia...tu baru kaum perempuan je tu..huhu...


Alhamdulillah.....thank you Allah for this opportunity..thank you..!!

Rindu menggebu rasa di dada ketika ini....moga diberikan peluang lagi untuk menjejakkan kaki di sini lagi satu hari nanti... Insya'Allah... (^_^) 


Di Madinah ni, relax sikit. Hotel & Masjid lagi dekat...aktiviti tak ada lain ulang alik hotel dengan masjid saja lah..ziarah sekitar bandar Madinah..

I masuk H&M pakai telekung dengan slipar je...kat sini agak2 nak masuk dengan pakaian macam tu tak? hehehe...

Orang menjual sangat lah ramai...sepanjang perjalanan ke Masjid memang ada je yang menjual...awal-awal sampai kami cuci mata..survey je dulu....dah nak last day...apa lagi...borong....hehehe..

Okey lah, gambar banyak lagi...tapi malas nak edit..
Nanti ada masa & kerajinan I update lagi ye...

Till then....take care dear fwens...
Love you...!! (^_^)



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...